Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα παραταθεί και για το Μαίο η μείωση ενοικίων...
29/04/2020

Τελειώνει από τον μήνα Μάιο η μείωση των ενοικίων κατα 40% στις πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους όπως προανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή "Αταίριαστοι" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ., την Πέμπτη 29 Απριλίου. Σε ταυτόσημη κατηγορηματική δήλωση είχε προβεί και στις 14.4, σε διαδικτυακή συζήτηση της PRODEXPO

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η αγορά των μισθώσεων θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες ενώ δεν μπορεί το κράτος να επεμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διότι δημιουργούνται αδικίες,

«Η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει με κρατική απόφαση για περισσότερο χρόνο την μείωση των ενοικίων, άλλο το ένα δίμηνο που επιβλήθηκε το μέτρο.» προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος του μέτρου της μείωσης των ενοικίων για τους πληττόμενους.

Σε ανάλογο περίπου κλίμα κινήθηκε σε δηλώσεις του χθες και ο υπουργός Οικονομικών  κ. Χρήστος Σταικούρας. Αναφορικά με τη μείωση του ενοικίου κατά 40% για τις επαγγελματικές μισθώσεις, είπε ότι δεν θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν, ενώ θα εξεταστεί τι θα γίνει με τα μισθώματα όσων επιχειρήσεων παραμείνουν κλειστές καθόλο το Μάιο (εστίαση, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κλπ), προς την κατεύθυνση της κατάργησης του μέτρου με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας τους.

(Δυστυχώς οι δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη διαψεύστηκαν την επομένη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα...). 

Σκυλακάκης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τα μειωμένα ενοίκια 

Επίσης, ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το θέμα με τίτλο "Αφορολόγητα τα ενοίκια που έχουν μειωθεί κατά 40%" αναφέρει ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που σχεδιάζονται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα αφορούν εκείνους οι οποίοι θα εισπράξουν φέτος μικρότερα εισοδήματα λόγω της έκπτωσης 40% στα μισθώματα επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας και φοιτητικής στέγης που προβλέπεται για όσους πλήττονται και θα είναι κλιμακωτές, ανάλογα με τις απώλειες που έχουν υποστεί. Η μείωση δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορά αυτούς που πλήττονται κατ’ αναλογίαν των απωλειών που θα έχει ο καθένας. Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν θα αφορούν όσους εκμισθώνουν κατοικίες μέσω κάποιας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

πίσω στα νέα