Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Τα Δικαιώματα των Μελών μας

Κάθε μέλος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος, από τη στιγμή εγγραφής του μέχρι το τέλος του έτους για το οποίο καταβάλλεται η συνδρομή του, μπορεί να ενημερώνεται αυτοπροσώπως από το Γραφείο Ενημέρωσης της οργάνωσής μας (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου), Αθήνα, ή και μέσω της ιστοσελίδας μας, για τα προβλήματα της ακίνητης περιουσίας του με τους εξής τρόπους:

        ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΛΩΝ! Κάθε εγγραφόμενος αποκτά  αυτοστιγμεί username και password που του δίνει το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης, μέρα ή νύχτα, 365 μέρες το χρόνο και μέχρι το τέλος του χρόνου, στην ηλεκτρονική Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr, (δείτε εδώ το περιεχόμενό της απίστευτης αυτής ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης), για ανάγνωση και άμεση εκτύπωση σε pdf πολλών δεκάδων χρήσιμων εγγράφων (νόμων, εγκυκλίων, οδηγιών, υποδειγμάτων, κωδικοποιήσεων κλπ.) που αφορούν την ακίνητη περιουσία.    
           

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. Μπορείτε να στείλετε προς τα εξειδικευμένα στελέχη μας, μέσω της Φόρμας Ερωτήματος Μέλους, ένα σύντομο ερώτημά σας και να λάβετε απάντηση (με e-mail ή τηλεφωνικά) για τα εξής θέματα: Φόροι Ακινήτων, Δημοτικά Τέλη, Μισθώσεις Ακινήτων, Δυστροπία Ενοικιαστών, Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, Τεχνικά-Πολεοδομικά, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΠΕΑ, Εθνικό Κτηματολόγιο, Απαλλοτριώσεις, Διατηρητέα, Πυροπροστασία, Συνιδιοκτησία-Κοινόχρηστα, Ασφάλιση Κτιρίων, Ο τρόπος απάντησης (τηλεφωνικά ή με email) είναι στην κρίση του απαντώντος στελέχους του Γραφείου Ενημέρωσης Μελών της οργάνωσής μας και γενικότερα δεν υφίσταται υποχρέωση έγγραφης απάντησης. Γι΄αυτό και σε κάθε ερώτημα να σημειώνετε και το τηλέφωνό σας, για πιο άμεση απάντηση!  Εγγραφή ή ανανέωση συνδρομής: http://www.pomida.gr/gine_melos.php ! 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ & ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ,  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς προηγούμενο ραντεβού!  Δείτε εδώ τα εκάστοτε ισχύοντα ωράρια λειτουργείας της αυτοπρόσωπης και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Γραφείου Ενημέρωσης Αθηνών.

       ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ("HELP LINE"), Δευτέρα έως Παρασκευή, όλο το χρόνο, 2-4 μ.μ. από τον αριθμό 2103228500 με τον ειδικό κωδικό που είναι γραμμένος στην κάρτα μέλους τους, ή στο e-mail που έλαβαν κατά τη διαδικτυακή εγγραφή τους.
   ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ NEWSLETTER προς τα μέλη μας, με όλα τα τελευταία νέα που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τη διαχείριση της περιουσίας τους, τις εκδηλώσεις της ΠΟΜΙΔΑ και των σωματείων της, τα ενημερωτικά σεμινάρια και τις σημαντικές προσφορές προς τα μέλη μας.
ΕΤΟΙΜΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, εξοχικών, φοιτητικών, αγρομισθώσεων, παρατάσεων, υπομισθώσεων, βραχυχρόνιων μισθώσεων απόδοσης ακινήτων,  κλπ. που μπορoύν να "κατεβάσουν" από τη Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας, να επεξεργαστούν και να εκτυπώσουν!

ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ μας "ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ"   αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα ενήμερα μέλη μας - ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στο περιοδικό μας δημοσιεύονται ειδήσεις, άρθρα, χρηστικές αναλύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει σήμερα ένας ιδιοκτήτης, ένας εκμισθωτής ακίνητης περιουσίας αλλά και ένας διαχειριστής κτιρίου. 

Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Νέος Ηλεκτρονικός  ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας ιδιοκτήτης ή εκμισθωτής ακινήτων και διαχειριστής κτιρίου.

Λεπτομερείς οδηγίες για τους εκμισθωτές ακινήτων, τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν, τι ισχύει για τις εμπορικές μισθώσεις, τις μισθώσεις κατοικιών, κανόνες διαχείρισης πολυκατοικίας με ανάλυση όλων των σχετικών θεμάτων, ασφάλιση κτιρίων και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τα μέλη μας. Ο ΟΔΗΓΟΣ είναι άμεσα διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της Σελίδας Μελών της ιστοσελίδας μας και περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας εκμισθωτής ή διαχειριστής ακινήτων !

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για τα νομικά, φορολογικά, τεχνικά και όλα τα τρέχοντα προβλήματα της ακίνητης ιδιοκτησίας καθώς και της διαχείρισης κτιρίων. Οι σχετικές ειδοποιήσεις δημοσιεύονται στην στήλη ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της ιστοσελίδας μας, ενώ τα μέλη μας ειδοποιούνται με email για τη διεξαγωγή τους. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΑΝΥΤΙΜΕ της Ασφαλιστικής Εταιρείας INTERAMERICAN. ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ, ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ από την Ασφαλιστική Εταιρεία INTERAMERICAN, ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!
ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ των μελών μας, με χρήση του Κωδικού Εκπτωσης AUTOPOMIDA, πάνω στην εκπληκτικά οικονομική προσφορά της ANYTIME, με πάγια έκπτωση 40% στην ετήσια ασφάλιση αυτοκινήτου! Καταχωρήστε τον στο πεδίο "Κωδικός Προσφοράς" της φόρμας υπολογισμού ασφαλίστρων ή δώστε τον στον εκπρόσωπο της ΑΝΥΤΙΜΕ (τηλ. 801-11-30000 ή 210-9460000) πριν την έκδοση του συμβολαίου! 
Θέλεις ως διαχειριστής κτιρίου να επωφεληθείς από την προσφορά της πλατφόρμας διαχείρισης κοινοχρήστων Billys
ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ. Τα μέλη μας λαμβάνουν ατομική κάρτα μέλους που εκτυπώνεται και παραδίδεται αμέσως στα μέλη που προσέρχονται στο Γραφείο Ενημέρωσης για εγγραφή ή καταβολή συνδρομής ή αποστέλλεται ταχυδρομικά στους εγγραφόμενους διαδικτυακά. Στην κάρτα μέλους εκτυπώνεται ο αριθμός μητρώου, ο αριθμός απόδειξης και τα στοιχεία πρόσβασης στη σελίδα μελών και στην τηλεφωνική ενημέρωση.

ΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΜΙΔΑ: Τα περισσότερα από τα δικαιώματα αυτά ισχύουν, όπου αυτό είναι πρακτικά δυνατόν, και για τα μέλη των άλλων σωματείων και παραρτημάτων μας σε όλη τη χώρα, που προσέρχονται στο κεντρικό γραφείο μας (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου), ή έχουν λάβει κωδικούς διαδικτυακής και τηλεφωνικής ενημέρωσης, εφόσον έχουν μεριμνήσει σχετικά οι διοικήσεις τους. Το δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος/Φυσικού Αερίου από την PROTERGIA,  στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικιών ΑΝΥΤΙΜΕ ή στο  Πρόγραμμα Ασφάλισης Επαγγελματικών και Κοινοχρήστων Χώρων από την INTERAMERICAN ισχύει αυτόματα για όλους.