Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Πάτρα: Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων!
24/09/2021

Τη μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου περιμένουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για να δουν μία πραγματική ελάφρυνση και να μπορέσουν να απαλλαγούν από τα βαρίδια αυτά που τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει σε βραχνά την όποια περιουσία τους.

Ήδη οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έχουν φτάσει στο «κόκκινο» και έχουν γνωρίσει μία σημαντική αύξηση, ανάλογα με την κάθε πόλη και την κάθε περιοχή.

Όμως το γενικό συμπέρασμα μέσα από την τάση αυτή είναι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από το να δει ουσιαστικές ελαφρύνσεις στην τσέπη του που θα του δώσουν την δυνατότητα να ανασάνει, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει η κοινωνία.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, αλλά κανείς δεν μας έχει ακούσει μέχρι ώρας. Είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει, αφού τα παράπονα του κόσμου είναι πολλά και ήδη ακούμε για περιπτώσεις που έχουν εδώ και μήνες να πληρώσουν αυτό τον φόρο. Είναι ένας άδικος φόρος που έχει καταντήσει να είναι βάσανο για όσους έχουν σπίτι ή ένα ακίνητο για να διαμείνουν» τονίζει η Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, δικηγόρος Πατρών κα Κυριακή Αθανασιάδη«Από εκεί και πέρα περιμένουμε τη μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ γιατί και αυτό είναι ένα θέμα που έχει γεμίσει με αγωνία τον κόσμο».

Οι γονικές παροχές και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με την κ. Κυριακή Αθανασιάδη οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ήταν στη σωστή κατεύθυνση, με βασικότερη αυτή της ουσιαστικής κατάργησης της γονικής παροχής.

«Ήταν μία εξαγγελία που έφερε ανακούφισε σε αρκετό κόσμο που θέλει να περάσει το σπίτι ή το διαμέρισμα στο παιδί του και δεν μπορεί, μη έχοντας να πληρώσει τα χρήματα της γονικής παροχής. Αρκεί να συνδυαστεί με την παράταση της ηλεκτρονικής δήλωσης ταυτότητας του ακινήτου. 

Κάθε εξαγγελία που φέρνει ανακούφιση στον κόσμο είναι θετική. Αρκεί βέβαια να τηρείται, να εφαρμόζεται και να μην αναιρείται από έναν άλλον φόρο που αποφασίζεται και που στην ουσία οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα για τον φορολογούμενο πολίτη.

Αν πράγματι ο πρωθυπουργός έχει στο νου του να ελαφρύνει και να ανακουφίσει τον κόσμο από την βαρά φορολογία που έχει υποστεί την τελευταία δεκαετία θα πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα και όχι μόνο να μείνει στις εξαγγελίες και στον εντυπωσιασμό» καταλήγει η κ. Αθανασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδριακή εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ θα γίνει στην Πάτρα, όπως κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, 28.11, στις 12 μ. στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, με διαδικτυακή αναμετάδοση από το ΙΟΝΙΟ.GR, στα πλαίσια της ετήσιας συνεδριακής εκδήλωσης FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.  

Πηγή: www.patrasevents.grΑνδρέας Κολλιόπουλος 

πίσω στα νέα