Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
ONLINE έρευνα για τη συμμετοχή των ιδιοκτητών κτιρίων στο ΚΥΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ!
05/03/2021

 

Διαδικτυακή έρευνα για την ετοιμότητα και ικανότητα των ιδιοκτητών κτιρίων για ανακαίνιση! 

Ρολόι με 5 λεπτάΤο να έχουμε καλύτερη κατανόηση του τι είναι διατεθειμένοι, και τι μπορούν πράγματι να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων όταν πρόκειται για την ανακαίνιση των σπιτιών και των ακινήτων τους, ώστε να τα καταστήσουν ενεργειακά πιο αποδοτικά, φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα, είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της πολιτικής τόσο στην ΕΕ όσο και σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, με αποδεκτό, προσιτό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η κρίση COVID-19 και η ανασφάλεια που επέφερε, έχουν επηρεάσει τις προσδοκίες, τους στόχους και τα σχέδια των οικογενειών και των επιχειρήσεων. Η ανακαίνιση κατοικιών και κτιρίων είτε έγινε πιο δύσκολη είτε, αντίθετα, πιο επείγουσα / επιθυμητή, καθώς το να κάνουμε τα σπίτια πιο βιώσιμα μπορεί να αντιπροσωπεύει εξοικονόμηση σε λογαριασμούς ενέργειας και θα μπορούσε να είναι μέρος ενός σχεδίου ανάκαμψης για να γίνουν τα σπίτια πιο αποδοτικά και υγιεινά σε αυτή την περιόδο κρίσης.

Αυτό το ερωτηματολόγιο (στα ελληνικά) σκοπεύει να αξιολογήσει πώς αισθάνονται οι πολίτες της ΕΕ, οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρήσεις ακινήτων για τα ακίνητά τους και την ανάγκη ανακαίνισής τους, καθώς και για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της υγειονομικής κρίσης στις προθέσεις τους, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το σημερινό ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να αναδειχθούν εκείνα τα οικονομικά αλλά και φορολογικά κίνητρα που θα έκαναν ελκυστική για τους ιδιοκτήτες την ανακαίνιση των κτιρίων τους αλλά και πως η έλλειψη οικονομικής υποστήριξης των ιδιοκτητών αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα με την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που θα σας πάρει μόνον πέντε λεπτά, και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση!   Οσοι περισσότεροι συμμετάσχουμε, τόσο πιό πολύ θα ακουστούμε!

Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

 

Τhis project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No. 784972.
πίσω στα νέα