Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
2o Real Estate Conference Capital.gr - Forbes Greece: "Real Estate & Ελληνική Οικονομία: Προοπτικές και Ευκαιρίες", 28.6.24, Μέγαρο Μουσικής με δωρεάν συμμετοχή!
19/06/2024

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά ακινήτων, πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξή της αλλά και πώς μπορεί να θωρακιστεί η ακίνητη περιουσία έναντι των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι ορισμένα από τα καίρια θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου Real Estate που διοργανώνουν το Capital.gr και το Forbes Greece με θέμα "Real Estate και Ελληνική Οικονομία: Νέοι Δρόμοι, Προοπτικές και Ευκαιρίες", με ενεργό παρουσία στελεχών και μελών της ΠΟΜΙΔΑ.  

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1), στην Αίθουσα "Banquet" με δωρεάν συμμετοχή. 

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωποι ιδιαίτερα σημαντικών φορέων της Οικονομίας όπως ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Στασινός και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων θα σκιαγραφήσουν το εγχώριο τοπίο του real estate, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα, αλλά και τη στρατηγική κράτους και επιχειρήσεων για την πορεία της αγοράς την επόμενη διετία, ενώ θα αναδείξουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται τόσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του σημαντικού για την οικονομία τομέα αλλά και για την επίλυση του προβλήματος της παροχής οικονομικής στέγης. 

Θα συζητηθεί ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι προκλήσεις, τα προβλήματα, οι ευκαιρίες, το  κατασκευαστικό κόστος και η γενικότερη πορεία της αγοράς ακινήτων. Στο πεδίο της κτηματοαγοράς θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις γιατί ανεβαίνουν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των ακινήτων, αν έχει η χώρα καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων ετών και πού μπορεί να φτάσουν οι τιμές και ποιοι είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν τη ζήτηση. Θα γίνει ειδική συζήτηση και ανάλυση  για τους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης του τουριστικό-ξενοδοχειακού Real Εstate.  Στο πεδίο των ΑΕΕΑΠ θα γίνει ακτινογραφία του χαρτοφυλακίου τους και τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη διετία.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι τρόποι με τους οποίους τράπεζες και servicers προωθούν στην αγορά τα "κόκκινα" ακίνητα καθώς και τις επενδύσεις τους στις πλατφόρμες των REOs και πως μπορούν να αποτελέσουν μια λύση αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης. Στο πεδίο της κλιματικής κρίσης και του ρόλου σε αυτήν της ακίνητης περιουσίας θα επιχειρηθεί να απαντηθεί με ποιον τρόπο μπορεί μέσω του ESG να θωρακιστεί ο κτιριακός τοµέας στη χώρα µας έναντι της κλιματικής αλλαγής και ποιές λύσεις υπάρχουν για ένα περισσότερα πράσινο κτιριακό απόθεμα.

Το Συνέδριο θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει ενεργά η Διοίκηση της ΠΟΜΙΔΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Στράτο Παραδιά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Τάσο Βάππα, τον Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Μάνο Κρανίδη και άλλα κεντρικά στελέχη από την Αθήνα και την Περιφέρεια. Γι΄αυτό καλούμε όλα τα στελέχη και μέλη μας, και κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη ακινήτου, σημερινό ή υποψήφιο, να εγγραφούν δωρεάν για την παρακολούθηση του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος αυτού Συνεδρίου στο link  https://www.eventora.com/el/Events/forbes-2nd-real-estate-conference !

πίσω στα νέα